● داشتن یک رژیم غذایی بدون گلوتن در برخی از نقاط جهان آسان تر از همیشه است، جایی که گزینه های بدون گلوتن به طور گسترده در دسترس هستند.
این وسیلههای خونگی رو خیلی زودتر از چیزی که فکر میکنید باید تعویض کنید!
همچنین برخی از کودکان دچار دل درد میشوند که گریه و ناراحتی آنها را به دنبال دارد و تعیین دقیق محل دردناک برایشان دشوار است.
همچنین آزمایشهای دیگری برای کشف علت ادامهی علائم تجویز میکند.
زمانی که پرزهای روده آسیب ببینند، بدن قادر به جذب مواد مغذی غذاها نخواهد بود. عدم توانایی بدن در جذب مواد مغذی باعث ایجاد سوء تغذیه و مشکلات دیگری همچون آسیب رودهای دائم خواهد شد. باید تمام غذاهای دارای پروتئین گلوتن را از رژیم غذایی کودکان مبتلا به سلیاک حذف کرد. غذاهای دارای پروتئین گلوتن شامل اکثر نانها، مواد غذایی پخته شده و غذاهایی که در آنها از گلوتن به عنوان مادهی تثبیت کننده استفاده میشود، است.
بیشتر مردم، اسهال را اولین نشانه بیماری سلیاک میدانند. بیشتر مبتلایان به سلیاک در هنگام مراجعه به پزشک از اسهال شکایت میکنند. اسهال در نوزادان و کودکان نوپا منجر به شرایطی میشود بیماری سلیاک دهم که آن را “نارسایی در رشد” مینامیم.
● تغییر زودهنگام به یک رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند از این مشکلات جلوگیری کند. آسیب روده می تواند ظرف چند هفته پس از حذف گلوتن از رژیم غذایی شروع به بهبود کند.
بیماری سلیاک کشنده نیست و می توان با پرهیز غذایی از آن پیشگیری کرد. اما در صورتی که بیماری سلیاک به موقع درمان نشود ممکن است باعث بروز یکسری عوارض و یا حتی عامل ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان روده کوچک، بروز مشکلات عصبی،سوء تغذیه و کمبود کلسیم شود.
● در فرد مبتلا به سلیاک، قرار گرفتن در معرض گلوتن باعث التهاب در روده می شود.
برای تنظیم رژیم غذایی فاقد گلوتن برای کودکان نوپا بایستی با پزشک کودک و متخصص تغذیه مشورت کنید، تا برنامه ای مغذی و سالم برای او داشته باشید.
گاهی بیماران مبتلا به بیماری سلیاک دچار کمبود برخی مواد غذایی خاصی میشوند زیرا بدنشان این مواد را جذب نمیکند.
اگر پزشک متخصص کودکان، احتمال ابتلا به سلیاک را بدهد، درخواست انجام آزمایش خون میکند. جواب آزمایش خون تشخیص قطعی بیماری سلیاک نیست، تنها احتمال ابتلا یا عدم ابتلا به این بیماری را تعیین میکند.
مدفوع سالم می تواند به اندازه افرادی که آن را تولید می کنند متنوع و منحصر به فرد باشد.
سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که زمینه ارثی دارد که معمولا از دوران نوزادی به وجود می آید و حالت مسری ندارد. این بیماری به علت عدم تحمل گلوتن در بدن اتفاق می افتد. گلوتن (پروتئینی که در گندم و جو موجود است)، باعث آسیب دیدن پرزهای روده در افراد مبتلا به این بیماری می شود.